Få offert

Takmålning i Stockholm

Få ditt fastpris på 1 minut

 • 30% rabatt med ROT-avdraget
 • Kvalitetssäkrade entreprenörer
 • Alltid enligt svensk byggnorm
 • Vi respekterar avtal (färdigt till överenskommet pris och tid)

Få offert

Ordentlig hantverkshjälp

McAfee Secure
Maximal Trygghet Bohag 2010
Postnord
Skatteverket
Miljovanlig Forpackning

Så fungerar det


Kontakta oss

Beskriv ditt projekt

Svara på några korta frågor och beskriv ditt projekt.

Personlig offert

Få exakt offert

Våra kvalitetssäkrade partners kommer att ge dig en exakt offert för uppdraget du vill få hjälp med.

Utförande

Nu kör vi!

Luta dig tillbaka och låt ByggLasse med partner utföra uppdraget. Färdigt till avtalat pris och tidspunkt.

4.5 / 5

Betyg från användare

Över 10 000 familjer hjälpta

Takmålning i Stockholm

Takmålning

Takmålning Stockholm

Går du i tankarna om att måla om ditt tak?

Efterfrågan för takmålning i Stockholm har ökat lavinartat varje år det sista decenniet. I många många år så var det en branschstandard att tak på ett hus hade en livslängd på ca 30 år.

Man investerade i ett nytt tak, hade det i 30 år och repeterade cykeln. Anledningen varför takmålning har blivit så populärt är eftersom det kostar en bråkdel av ett takbyte.

Att byta ett tak kostar oftast över 150 000 kronor medans att vårda sitt tak och måla om det kostar kanske 50 000,-. Det otroliga med att vårda sitt tak och att måla om taket ger taket en markant ökning i livslängden.

Istället för att byta ut taket efter 30 år kan samma tak med rätt behandling att vara i kanske 60 år. Anta att de talen vi precis nämnde stämde in på din situation. (150 000,- för takbyte och 50 000,-), isåfall sparar du 100 000,- på att förlänga livslängden på ditt existerande tak. Inte dåligt va?

De flesta tak vi besiktigar kan få en ökad livslängd. Vi har möjlighet att måla alla typer av tak. Betongpannor, shingel, plåttak, eternittak m fl.

Viktigt: Vänta inte för länge med att ta hand om ditt tak. De flesta tak kan behandlas men ByggLasse med partners lovar att om ditt tak inte kan förlängas så kommer vi att säga detta på hembesöket (händer i många fall att taket inte går att räddas)

Takmålning

Om takpannor kan hålla i 100 år, varför byts dem ut efter 30?

Livscykelanalytiker på Chalmers har bekräftat: En betongpanna har möjlighet att hålla i 100 år om man ger den rätt förutsättningar. Det är där takmålning kommer in i bilden.

Takmålning i Stockholm: Såhär fungerar det

 • Taktvätt: All påväxt tas bort (lavar och mossa)

 • Algbehandling: Därefter kembehandlas taket för att eliminera alla mikroorganismer som finns på taket. Det lägger sig även som en "sköld" som hindrar framtida påväxt.

 • Takmålning: Taket sprutmålas, oftast i 2 skikt. Färgen gör att taket får ett helt nytt utseende.


Takmålning

Resultatet av processen är:

  • Ökad livslängd på taket
  • Ökad bostadsvärdering
  • Estetiskt vackert (ser som nytt ut)
  • Ett gott klimatsamvete (eftersom att du har valt att förlänga existerande resurser istället för att använda nya så har du valt ett mycket klimat smartare alternativ än ett takbyte)
  • Avundsjuka grannar (Hur fasen blev deras tak så snyggt?)


ByggLasse med partners har bred kompetens inom takmålning i Stockholm. Att måla tak har varit våra partners levebröd i många år. Om du behöver hjälp med rådgivning, har frågor om processen eller kanske vill ha tips om färg så är du varmt välkommen att kontakta oss genom kontaktformuläret på sidan eller genom e post.

För privatpersoner, företag, kommuner och BRF

Takmålning i Stockholm passar alla fasader som har ett tak! Vi har erfarenhet med att jobba med alla typer offentliga verksamheter, privatpersoner, brf'er och företag. Om du har ett tak som behöver målas så har vi lösningen för dig. Vi utför vår målning i hela Stockholm med omnejd. Inget uppdrag är för stort eller för litet för oss, vi tar alla uppdrag.


Vad säger kunderna?

Snabbt, professionellt och prisvärt. Lätt att kommunicera med. Prioritera ditt tak 100% när de är igång, du behöver inte oroa dig för nederbörd.

Nikolai Hiort - Takläggning

Bra service när jag bytte tak! Allt var plåtarbete. Rekommenderas.

Karoline Matisen - Plåtslagning & Takläggning

Träffades vid överenskommen tid, trevliga människor och gediget arbete.

;

Stockholm

Våra byggpartners i Stockholm täcker betjänar bland annat:

Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Kungsholmen, Norrmalm,  Rinkeby-Kista, Skarpnäck, Skärholmens, Spånga-Tensta, Södermalm och Östermalm. De tar även uppdrag i Gustavsberg Stockholms skärgård och mycket mer. 

Så länge du befinner dig mindre än 1 timme ifrån Stockholms stadskärna så kan du vara säker på att vi har flera byggfirmor som kan hjälpa just dig med dina behov.


Stockholm

Smidigare och snabbare i Stockholms ökända trafik:

Stockholm är ökänt i Sverige för att ha långa köer. Våra byggpartners har kört i stan i många år, något som tillåter dem att ta de snabbaste vägarna till destinationen, undvika köer och köra på ett så klimatsmart sätt som möjligt. Detta för att spara in tid och miljö.

Tips till dig som privatperson i Stockholm:

Nästan alla byggtjänster kan kombineras med ROT-avdraget om ger dig hela 30% rabatt på arbetstimmarna. Upp till totalt 50 000,-. Varje kalenderår får du en ny kvot med 50 000 som du kan göra avdrag på hantverkstjänster. Alla partners som är anslutna till ByggLasse är godkända för ROT-avdrag och hjälper dig med hela processen. Våra partners ordnar allt med ROT-avdraget så att du inte behöver göra något för att få rabatten.

Hur Stockholms väder påverkar byggbranschen

Stockholm upplever ett tempererat klimat som är betydligt tempererat av maritimt inflytande i hela länet på grund av dess närhet till Östersjön. Stockholms läge strax söder om 60:e breddgraden innebär att dagsljusets längd varierar kraftigt från mer än 18 timmar runt midsommar till endast cirka 6 timmar i slutet av december.

Det Nordiska klimatet påverkar många sektioner av tjänsterna som utförs utomhus. Om det regnar, snöar, haglar eller liknande kan det vara svårt för vissa hantverkstjänster att utföras.  Exempelvis taktvätt, utomhus målning, trädfällning, takomläggning med mera.


Stockholm

Fun fact om Stockholms väder:

Den genomsnittliga sommarnatten i Stockholm är varmare än motsvarande vinterdag, men påverkas inte lika starkt av solens position (som påverkar hur högt din skugga kastas; Stockholm har ingen polarnatt). Stockholm har ett årligt genomsnitt på nästan 1800 soltimmar. Den högsta någonsin registrerade temperaturen var 36 °C den 3 juli 1950 medan den lägsta var -34 °C den 21 januari 1873.